
Pera Müzesi'nin başlıca bölümleri: Suna ve İnan Kıraç Vakfı'nın üç özel koleksiyonunun sergilendiği 1. ve 2. müze katları (2. kat: Sevgi ve Erdoğan Gönül Galerisi); çok amaçlı sergi salonları (3. 4. 5. katlar), oditoryum/fuaye (bodrum kat) ve giriş katında yer alan Resepsiyon,Perakende-Art shop, Peracafé gibi mekânlardır.
Müze katlarından ilkinin büyük bölümünü kaplayan Anadolu Ağırlık ve Ölçüleri Koleksiyonu, eski çağlardan günümüze Anadolu'da kullanılagelmiş ağırlık ve ölçü birimlerinin, çeşitli malzeme ve tekniklerde üretilmiş tartı ve ölçü aygıtlarının seçkin örneklerini, tarih ve arkeoloji tutkunlarına sunmakta; aynı katın başka bir kanadında sergilenen Kütahya Çini ve Seramikleri Koleksiyonu, bu türün çarpıcı güzellikteki parçalarıyla kültür tarihimizin çok iyi tanınmayan bir yaratı alanına yeni ışıklar tutmayı amaçlamaktadır.


Aile koleksiyonlarını sergilemeye yönelik bu 'özel müze' işlevinin yanı sıra Pera Müzesi'nin, gerek çok amaçlı sergi salonları, gerekse oditoryum/fuaye ve konuklama mekânlarıyla kentin bu çok canlı bölgesinde çağdaş bir kültür merkezi işlevi kazanması ve değişik içerikli sergilerle olduğu kadar, sözlü ya da görsel etkinliklerle de İstanbullulara geniş bir kültür hizmeti vermesi öngörülmektedir
Suna ve İnan Kıraç Vakfı
Suna ve İnan Kıraç Vakfı; Suna Kıraç, İnan Kıraç ve İpek Kıraç tarafindan 27 Ekim 2003 tarihinde, Türk toplumuna yararli ve yurtsever vatandaşlar yetiştirilmesi için, kişi ve kurumlara maddi ve manevi imkanlar sağlamak, toplumsal hayata katkıda bulunmak ve bu dogrultuda eğitim, kültür, sanat ve sağlik alanlarinda faaliyetlerde bulunmak amaciyla kurulmuştur.
Vakıf, eğitim alanındaki hedeflerini gerçekleştirmek üzere; yardıima ihtiyacı olan yetenekli öğrenciler ile eğitim ve öğretim kurumlarına gerekli görülecek her türlü yardımı yapmakta, burs eğitim ve araştırma gibi imkanlar sağlayarak destek vermektedir.
Vakıf, kültür ve sanat alanında; tarih, sanat, kültür ve bilim müzeleri ile her türlü sergi mekanları, araştırma ve uygulama merkezleri, kütüphaneler ve enstitüler açmaya ve işletmeye, koleksiyonlar oluşturmaya ve bunları sergilemeye yönelik faaliyetlerde bulunmaktadır. Vakıf’in bu alandaki faaliyetleri arasında inceleme, araştırma ve kamuoyu yoklamaları yapmak veya yaptırmak, dünyadaki çeşitli müzeler, vakıflar, sergi merkezleri, araştirma ve uygulama merkezleri, kütüphaneler, enstitü ve kuruluşlarla işbirligi yapmak da yer almaktadır.
2011
Gelman Koleksiyonu'ndan Frida Kahlo ve Diego Rivera
Çarlık Rusyası'ndan Sahneler: Rus Devlet Müzesi Koleksiyonu'ndan 19. Yüzyıl Rus Klasikleri
2010
Csontvary "Macar Resminin Sıradışı Bir Ustası"
Japonya Medya Sanatları Festivali İstanbul'da
Ikuo Hirayama: Türkiye, Doğu'yla Batı Arasında Bir Kültür Kavşağı
Botero
Picasso – Suite Vollard Gravürler
Hippodrom/Atmeydanı
İstanbul'un Tarih Sahnesi
Yaşam ve Aşk: Baskı, Desen ve Resimler
Octet: New York, School of Visual Arts’dan Seçme Yapıtlar
Osmanlı Donanmasının Seyir Defteri: Gemiler, Efsaneler, Denizciler
Victoria ve Albert Müzesi’nden Dünya Seramiğinin Başyapıtları
Mekteb-i Sultani'den Galatarasay Lisesi'ne Ressamlar
Akira Kurosawa: Desenler
2008
Baykuşun Kareleri
Kolaj Dekolaj
Maeght Koleksiyonu’ndan Baskılar, Resimler ve Heykeller
Josef Koudelka
2007
JPMorgan Chase Sanat Koleksiyonu’ndan Modern ve Çağdaş Eserler
20. Yüzyıl Ustalarından Viyana Katedral ve Başpiskoposluk Müzesi Otto Mauer Koleksiyonu’ndan Bir Seçme
İşleyen Mekan “Yıldız Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi
2006 - 2007 Öğrenci Projeleri Sergisi”
Pirosman Kariye Sur, Kubbe, Kemer “Osmanlı Fotoğrafçılarının Gözüyle Bizans İstanbulu”2006 - 2007 Öğrenci Projeleri Sergisi”
Chermayaeff Kolajlar “Ivan Chermayeff: Kolajlar ve Küçük Heykeller”
Chermayeff & Geismar “Chermayeff & Geismar: Son 50 Yılın Amblem, Logo ve Tasarımları”
2006Rembrandt
EL/LE
Profiller
Kadınlar, Resimler, Öyküler
Henri-Cartier Bresson
Avcı Mehmed
Camaltında Devri Alem
Jean Dubuffet
Genç Açılım
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder